Maandag 19 november kwam staatssecretaris Paul Blokhuis op bezoek tijdens de maatschappelijke diensttijd van een aantal leerlingen van de Guido in Arnhem. Hij bezocht een aantal locaties waar leerlingen zich inmiddels vrijwillig inzetten. De Guido is de enige scholengemeenschap die op dit moment meedoet met de maatschappelijke diensttijd, en de resultaten zijn geweldig. In plaats van een verwacht aantal van 25, zijn er inmiddels al 95 leerlingen die zich hebben aangemeld om vrijwilligerswerk te gaan doen!

Bij de Guido kunnen leerlingen elke dinsdagmiddag meedoen aan de maatschappelijke diensttijd, voor in totaal maximaal drie keer 3 maanden. Een fantastische combinatie waarbij leerlingen zelf ontdekken wat bij ze past, praktijkervaring opdoen én zich maatschappelijk inzetten voor Arnhem.

Kijk op de website van de Gelderlander voor een verslag van het bezoek van de staatssecretaris.