Afgelopen vrijdag 29 maart was een inspirerende dag over de MDT in de Van Nelle fabriek in Rotterdam. Vanuit YourCube waren we goed vertegenwoordigd; met 6 projectleiders en 8 jongeren.

Met 700 aanwezigen was het een druk maar feestelijk programma op een fantastische locatie. Na een half jaar experimenteren in de proeftuinen werden de eerste resultaten gedeeld, maar vooral was er aandacht voor de verhalen van de jongeren die al meedoen, of hebben gedaan, aan de maatschappelijke diensttijd.

Foto-expositie: verhalen in beeld

Zoals het verhaal van Betty (17) uit Veenendaal. Eén van onze YourCube jongeren die twee dagen in de week helpt in een inloophuis en koffiehuis, nadat ze uitviel op school. Aan de hand van vier schitterende foto’s deed ze samen met haar YourCube-coach Marthe haar verhaal, en ging ze in gesprek met de staatssecretaris van VWS Paul Blokhuis. Een prachtig voorbeeld van de meerwaarde van vrijwilligerswerk, zowel voor Betty als voor de locaties waar ze ondersteunt.

Presentatie jongerenpanel

Ook was er een feestelijk startsein voor het nieuwe jongerenpanel. Vanaf de start van het programma zijn jongeren actief betrokken bij de maatschappelijke diensttijd. En nu mag Jasmijn, één van onze YourCube vrijwilligers uit Veenendaal, als lid van het kersverse jongerenpanel ook haar mening geven. Goed gedaan Jasmijn!

Nog veel meer jongeren actief!

De tussenstand op dit moment is dat er in het hele land ongeveer 3600 jongeren meedoen aan de maatschappelijke diensttijd. Binnen YourCube zijn inmiddels een kleine 500 jongeren gestart. Maar dit is nog maar het begin. De eerste stappen op weg naar een maatschappelijke diensttijd als vast onderdeel binnen de samenleving. Waarin jongeren vanzelfsprekend meedoen, zichzelf ontwikkelen en iets betekenen voor een ander. Wanneer meld jij je aan?