Defensie en YourCube bieden jou een bijzondere Impact Bivak aan. We nemen je drie dagen lang mee in een uitdagend avontuur met jezelf, de groep en de samenleving. Wat is jouw persoonlijke missie? Hoe wil jij van betekenis zijn? 

Je kunt je nu aanmelden voor de eerste Impact Bivak. Een 3-daags programma speciaal voor jou. Ben jij tussen de 16 en 27 jaar, dan zoeken we jou. We hebben in totaal 50 plekken beschikbaar voor deze pilot. Deze 3-daagse inclusief eten/drinken en overnachtingen wordt je kosteloos aangeboden. Hoe mooi wil je het hebben? Grijp dus je kans!

  • Datum: woensdagochtend 2 t/m vrijdagmiddag 4 oktober 2019
  • Locatie: Bernardkazerne in Amersfoort
  • Vragen? defensie@yourcube.nl

Na ontvangst van je inschrijfformulier volgt een laagdrempelige intake om een geslaagde 3-daagse te realiseren.

De 3-daagse bieden we aan een zo breed mogelijke doelgroep aan. Twijfel je of dit geschikt is voor jou, laat je niet weerhouden. We sluiten graag bij jou aan en bespreken de mogelijkheden van je deelname.

Impact Bivak, wat is het?

Heb je ook moeite om ’s ochtends je bed uit te komen of sta je juist al vroeg te springen en heb je op andere gebieden wat meer zelfdiscipline nodig? Of hou je juist van een uitdaging en wil graag wat voor een ander doen?

We gaan deze dagen op missie en laten je zien en ervaren hoe jij van betekenis

kunt zijn, met jouw talenten en kwaliteiten. En we gaan aan de slag met sociale acties voor mensen met een hulpvraag in Amersfoort en omgeving.

Ga je mee op ontdekkingsreis? Deze Impact Bivak brengt je op plekken waar je nog niet eerder bent geweest… de ultieme Maatschappelijke Diensttijd waardoor je met een nieuwe blik gaat kijken naar jezelf, de ander en de samenleving.

‘MDT’ Wat is dat?

Wat is de MDT en voor wie is het? MDT staat voor Maatschappelijke Diensttijd: een nieuw project van de Nederlandse overheid om jongeren te stimuleren iets terug te geven aan de maatschappij én zich tegelijkertijd te ontwikkelen. Jij kan jouw maatschappelijke diensttijd vanaf nu invullen bij Defensie!

De Impact Bivak is een pilot en wordt je aangeboden door Defensie en YourCube.

Persoonlijke missie

Tijdens jouw persoonlijke missie bij Defensie werk je samen met een diverse groep jongeren, leer je praktische skills for life en motiveren we jullie als groep om je direct in te zetten voor een ander. Daarnaast leer je gegarandeerd meer over jezelf.

De missies en het programma houden we uiteraard geheim, maar we willen je graag een inkijkje bieden zodat je weet wat je kunt verwachten:

 – Samen met andere jongeren op missie

– Militaire skills: zoals kaart en kompas lopen en commandovoering

– 75 jaar bevrijding, vrijheid vandaag, open samenleving

– Ervaren hoe jij van betekenis kunt zijn met jouw talenten en kwaliteiten

– Sociale acties en missies voor mensen met een hulpvraag in Amersfoort en omgeving

– Samenwerkingsopdrachten en communicatieopdrachten met je team

– Leren over jezelf, de andere deelnemers en de samenleving

– ZHKH, de militaire EHBO

– Uitdagingen waarbij jij je grenzen leert kennen en verlegd met behulp van je team

– Fysieke challenges

– Militaire cultuur-aspecten zoals een ceremonie

– Avontuurlijk buiten leven: kampement opbouwen, op vuur koken

– Kennismaken met militairen en hun ervaringen

– Ontwikkeling van je persoonlijke plan

– Hoe ziet jouw ‘innerlijke’ kompas eruit?

 En nog veel meer: heb je vragen laat het ons weten op defensie@yourcube.nl