logo yourcube yourcube.nl dark
yourcube call to action arrow partnerpagina

Dit is yourcube

De YourCube is dé plek voor de maatschappelijke diensttijd in Ede! Hier kan jij van betekenis zijn voor een ander, en tegelijk iets nieuws leren; win-win! Op basis van jouw kwaliteiten, interesses én beschikbare tijd maken we een match. Doe je mee? 

Het concept

Netwerk Dien je Stad doet mee aan een project genaamd Maatschappelijke Diensttijd (MDT). Dit project heet ‘YourCube’. Wij willen jou de kans bieden om van betekenis te zijn in de samenleving, leer- en ontwikkelervaringen op te doen en een toffe tijd te beleven. YourCube kan je op verschillende manieren vormgeven. Denk hierbij aan een lang traject van minimaal 100 uur, maar ook aan eenmalige inzet. YourCube is er voor iedereen. Soms kan het zijn dat je moeite ervaart op verschillende punten in je leven, maar ook wanneer je dit niet hebt, is YourCube er voor jou. Je krijgt van ons de training en begeleiding die je nodig hebt. Hierbij kijken we naar wat jou zou helpen om de Maatschappelijke Diensttijd tot een succes te maken.

Wat kan je doen?

YourCube biedt jou de mogelijkheid om werkzaam te zijn op een plek die bij jou past en aansluit op je eigen wensen en behoeften. Een voorbeeld hiervan is wanneer je graag met dieren wilt werken. Samen met jou gaan we opzoek naar een plek waar jij ervaring kan opdoen, denk hierbij aan bijvoorbeeld een kinderboerderij. Of wanneer je het geweldig vindt om te klussen en met tweedehands spullen bezig te zijn. Samen bekijken we de mogelijkheid om ervaring op te doen in de kringloopwinkel. Ook boodschappen doen voor een kwetsbare oudere of meelopen in een verzorgingshuis behoort tot de mogelijkheden. Zo is er binnen de YourCube veel mogelijk. Jouw wensen staan voorop en wij doen ons best om daar een passende plek bij te vinden.

Hoe werkt het?

Ben jij jonger dan 30 jaar, dan is ‘YourCube’ er speciaal voor jou! Wanneer jij je aanmeldt, nemen we de tijd om met elkaar kennis te maken, we gaan samen op zoek naar een passende plek waar jij je kan ontwikkelen en nieuwe vaardigheden kan leren. Samen zullen we in gesprek gaan om een plek te vinden die aansluit bij jouw wensen en behoeften. Het kan zijn dat je er na dit gesprek nog niet over uit bent of je mee wil doen aan YourCube. Je krijgt van ons de tijd om hier over na te denken en een uiteindelijke keuze in te maken.

Wat levert het op?

Wanneer je deelneemt aan YourCube, krijg je de kans om je talenten in te zetten, je te ontwikkelen op de gebieden waar je nog in wilt groeien en ervaring op te doen in het werkveld. Ook wanneer je nog niet weet wat je precies wil of waar je goed in bent, is YourCube er voor jou. Door ervaring op te doen op een werkplek, kan je erachter komen waar je goed in bent en waar je blij van wordt. Het kan zijn dat je dit bij de eerste werkplek al weet, maar soms helpt het om op meerdere plekken ervaring op te doen. Deze mogelijkheid willen we je dan ook bieden. Naast de ervaring, krijg je een Europass bij het afronden van een traject van minimaal 100 uur. Dit is een aantekening op je CV. Wanneer je gaat solliciteren en daarbij je CV verstuurd, kunnen werkgevers zien dat je dit traject hebt afgerond. Hierdoor kan de werkgever zien dat je bereid bent om je in te zetten en de nodige ervaring hebt opgedaan. Dit kan vervolgens een positief effect hebben op je sollicitatie. Het is ook mogelijk om met kortdurende trajecten of eenmalige inzet kennis te maken met de MDT.

Heb je interesse en/of vragen?

Neem gerust contact met ons op via yourcube@dienjestad.nl of schrijf je in via het aanmeldformulier.

De mogelijkheden

yourcube dien je stad restore ede

Restore Ede

Vind jij het leuk om met tweedehands spullen te werken? Kom ervaring opdoen bij Restore Ede! Hier kun je oude fietsen een nieuw leven geven, ervaring opdoen in de logistiek als bijrijder, meehelpen in één van de Restore winkels en nog veel meer! Interesse? Neem contact met ons op!

yourcube dien je stad dreamchallenge

The Dreamchallenge

Ben jij een man of vrouw tussen de 21 en 30 jaar, vind jij het leuk om met jongeren met een verstandelijke beperking te werken en hun dromen waar te maken? Meld je dan nu aan voor The Dreamchallenge! Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen. 

yourcube dien je stad survivalteam ede

Survivalteam Ede

Vind jij het leuk om lekker buiten actief te zijn? Zie jij het zitten om verschillende groepen jongeren te begeleiden bij een survivalrun, lasergamen, bootcampen of andere sportieve activiteiten? Bij Survivalteam Ede kun jij aan de slag! Interesse? Neem contact met ons op!

yourcube dien je stad zoo&zo

Zoo&Zo

Vind jij het leuk om met dieren te werken? Wil je ervaring opdoen in het werken bij een dierenwinkel? Mogelijk is Zoo&Zo dan de plek waar jij je mag inzetten! Je hebt zelf de vrijheid om te kiezen op welke afdeling je zou willen staan. Heb je interesse? Neem contact met ons op!

Vragen? neem contact op!

Contact Ede