logo yourcube yourcube.nl dark
yourcube call to action arrow partnerpagina

Dit is yourcube

De YourCube is dé plek voor de maatschappelijke diensttijd! Hier kan jij je ontwikkelen en nieuwe vaardigheden leren terwijl je je inzet voor de maatschappij win-win! Bedenk maar wat je wilt doen, wij gaan het voor je regelen!

Het concept

De YourCube is ontwikkeld door Inspiratienetwerk TijdVoorActie. Je kunt meedoen in acht steden, waar lokale jongeren vrijwilligersnetwerken zorgen voor een goede match en begeleiding.

Via lokale jongeren vrijwilligersnetwerken worden jongeren enthousiast gemaakt om zich vrijwillig in te zetten bij projecten die aansluiten bij hun beleefwereld. Zo wil TijdVoorActie jongeren meegeven dat het normaal is om een ander te helpen en je in te zetten voor de samenleving. Door het hele land zijn zo’n 25 jongeren vrijwilligersnetwerken actief.

De MDT-trajecten worden gecoördineerd door een pionier die in dienst is van een lokaal jongeren vrijwiligersnetwerk. Deze pionier werft jongeren, gaat met hen in gesprek over wat ze zouden willen leren, onderhoudt contact met organisaties en zoekt een geschikte plek voor de jongere. Tijdens het traject is deze pionier verantwoordelijk voor de begeleiding, trainingen en het goed verlopen van het traject.

Maatschappelijke Diensttijd
De Maatschappelijke Diensttijd (MDT) is een initiatief van staatsecretaris van VWS Paul Blokhuis. 
De bedoeling van maatschappelijke diensttijd is dat jongeren uit alle sociale lagen, ongeacht hun opleiding, culturele achtergrond of beperking, zich kunnen inzetten voor andere mensen en voor goede doelen, die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Kijk hier voor meer info: 
 https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/maatschappelijke-diensttijd

De mogelijkheden

yourcube placeholder image

Lorem ipsum

yourcube placeholder image

Lorem ipsum

yourcube placeholder image

Lorem ipsum

yourcube placeholder image

Lorem ipsum

Vragen? neem contact op!

Contact Rotterdam