Haagse jongeren ontvangen Europass

Uitreiking Europass Den Haag

Amy, Tyra, Loes, Martijn en Olivia uit Den Haag hebben hun maatschappelijke diensttijd afgerond. De afgelopen maanden hebben ze zich vrijwillig ingezet in Den Haag. Ze ontvingen hierbij begeleiding van onze YourCube-partner Haagse Helpers

Het waren niet de makkelijkste weken, doordat er vanwege de corona-maatregelen veel beperkingen waren, daarom zijn we extra trots op deze kanjers! Juist in deze tijd konden zij een verschil maken.

Tijdens de uitreiking op de prachtige locatie van het Ministerie van VWS, werden ze nog even in het zonnetje gezet door hun persoonlijke begeleiders van YourCube. De deelnemers kregen daarnaast een bon om tijdens een kopje koffie hun ervaring met iemand te delen, en een estafettestokje om symbolisch door te geven aan een nieuwe deelnemer.

Wat zeggen de jongeren zelf over hun deelname aan YourCube? 

Loes krijgt EuropassLoes (22 jaar): “Naast het schrijven van mijn scriptie wilde ik werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling én een steentje bijdragen aan de maatschappij. Door Haagse Helpers en YourCube heb ik ontdekt waar mijn maatschappelijke interesses liggen en voor welke doelgroepen ik mij wil inzetten. Zo heb ik tijdens mijn vrijwilligerswerk met veel internationals en ouderen gewerkt, omdat ik me daarmee het meest verbonden voel. Ook heb ik nieuwe vriendschappen met andere vrijwilligers opgebouwd, wat mij een fijn en warm gevoel geeft.”

Tyra tekent EuropassTyra (18 jaar): “Doordat ik pas naar Den Haag ben verhuisd en het moeilijk vind om nieuwe mensen te leren kennen is mijn sociale leven heel klein geworden. Haagse Helpers biedt de kans om niet alleen de stad Den Haag te leren kennen, maar ook andere jonge vrijwilligers. Ik vind het mooi dat ik mij door het vrijwilligersnetwerk van Haagse Helpers kan inzetten voor andere mensen in de stad met een klein sociaal netwerk.”

 

Olivia krijgt EuropassOlivia (18 jaar): “Na mijn middelbare school deed ik mee met YourCube, omdat ik een bijdrage wil leveren aan de maatschappij en tegelijkertijd wil werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Zo werk ik dankzij Haagse Helpers op zorgboerderij de Nijkamphoeve, waar ik niet alleen met dieren leer omgaan, maar ook in contact kom met mensen met uiteenlopende achtergronden. Voor mijn komende klussen ga ik werken met slechthorenden en helpen bij een Taalcafé. Op deze manier kan ik veel verschillende mensen en instanties helpen, wat goed is voor hen en wat mij een bredere kijk op het leven en de maatschappij geeft!”

Amy tekent EuropassVoor Amy (25 jaar) werd de maatschappelijke diensttijd wel heel bijzonder afgesloten. Zij ontving haar Europass op de locatie van haar toekomstige werkgever, het ministerie van VWS. “Mijn deelname aan de maatschappelijke diensttijd heeft denk ik echt een verschil gemaakt op mijn CV, tijdens mijn sollicitatiegesprek werd er echt op doorgevraagd.” Amy vertelde tijdens de uitreiking dat ze heel positief terugkijkt op de afgelopen maanden. Tijdens haar MDT bij Haagse Helpers heeft ze veel verschillende dingen mogen doen en veel  geleerd, zoals meewerken aan het Haags Verhaal. Ook maakte ze portretten in beeld en tekst van de YourCube deelnemers, samen met het beheer van de sociale media. Waarvoor veel dank!

Martijn (29 jaar) kon helaas niet bij de officiële uitreiking zijn, maar heeft zijn Europass ook meer dan verdiend. Tijdens de coronacrisis heeft hij zich ingezet voor Hagenezen in een kwetsbare positie door o.a. veel boodschappen rond te brengen, net als Paasontbijtjes en knutselpakketten voor kinderen tijdens vakantietijd. Ook kookte wekelijks voor een verzorgingstehuis.

Zijn verhaal stond centraal in het OranjeNieuws van 27 mei, een wekelijks journaal over hulpinitiatieven door jonge vrijwilligers:

Ook meedoen aan YourCube? 

Wil je ook meedoen en aan het eind van je traject beloond worden met een Europass? Meld je dan nu aan!