yourcube sociale gasten logo
yourcube call to action arrow partnerpagina

Dit is yourcube

De YourCube is dé plek voor de maatschappelijke diensttijd (MDT) in Amersfoort! Hier kun jij iets nieuws leren en tegelijkertijd van betekenis zijn voor een ander: win-win dus! Op basis van jouw kwaliteiten, interesses én beschikbare tijd maken we een match. Doe je mee?

WAT IS YOURCUBE?

YourCube is een project waarin jongeren invulling kunnen geven aan hun maatschappelijke diensttijd. Wij denken dat het goed én leuk is om je in te zetten voor de samenleving. Daardoor kun jij nieuwe vaardigheden ontwikkelen en draag je iets bij. Via Netwerk Sociale Gasten kun je mee doen met YourCube.

Meld je aan en we gaan met jou in gesprek over wat je zou willen leren. Wij zorgen voor een goede vrijwilligersplek. Er zijn heel veel mogelijkheden. Wil je van betekenis zijn voor één organisatie óf juist ontdekken wat je leuk vindt door op verschillende plekken aan de slag te gaan? Het kan allebei.

Iedereen tussen de 13 en 30 jaar kan meedoen. De enige voorwaarde is dat je van betekenis wilt zijn voor de samenleving. En ondertussen leer je zelf ook een hoop! Wil je ontdekken wat je leuk vindt en waar je goed in bent? Of ben je ergens heel goed in en wil je dit graag inzetten voor een goed doel? Dat kan allemaal!

De MDT wordt in verschillende vormen aangeboden en met begeleiding ondersteund. Bij trajecten van minimaal 100 uur ontvangen jongeren een Europass. Het is ook mogelijk om met kortdurende trajecten kennis te maken met de MDT.  

Meedoen of een vraag? Je kunt contact opnemen via onderstaand formulier.

De mogelijkheden

yourcube sociale gasten try out

TRY-OUT

Probeer het een keer uit en doe mee! Je zit nergens aan vast.

yourcube sociale gasten buddy

BUDDY

Start een maatjestraject en ga samen op pad!

yourcube sociale gasten special

SPECIAL

Ontdek wat je leuk vindt door verschillende projecten!

yourcube sociale gasten diy

DIY

Start hier met je eigen idee voor de stad Amersfoort!

Maatschappelijke diensttijd

De Maatschappelijke Diensttijd (MDT) is een initiatief van staatsecretaris van VWS Paul Blokhuis. 
De bedoeling van maatschappelijke diensttijd is dat jongeren uit alle sociale lagen, ongeacht hun opleiding, culturele achtergrond of beperking, zich kunnen inzetten voor andere mensen en voor goede doelen, die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Vragen? neem contact op!

Contact Amersfoort