Het verhaal van Kyra (17) uit Amersfoort

Kyra (17) uit Amersfoort volgt de opleiding Sociaal Maatschappelijke Dienstverlening aan het MBO. Toen ze via haar opleiding de kans kreeg om vrijwilligerswerk te gaan doen, koos Kyra voor de maatschappelijke diensttijd bij YourCube.

“Ik wist gelijk dat ik bij YourCube aan de slag wilde. YourCube is super breed en je hebt veel mogelijkheden. Ik vind het fijn dat je kunt aangeven wat je zelf leuk zou vinden,” vertelt Kyra.

Ontdekken wat bij me past

Tijdens het kennismakingsgesprek met Marjoke (projectleider YourCube in Amersfoort) gaf Kyra aan dat ze graag met jongeren of kinderen wil optrekken. Ze wil graag ervaring opdoen met deze leeftijdscategorie om te ontdekken met welke doelgroep ze later wil werken. Marjoke is op zoek gegaan naar iets wat binnen de wensen van Kyra past. Er werd een mooie match gevonden.

Kyra: “Ik ben aan de slag gegaan in een gezin met 4 jonge meiden. Zelf is de moeder ziek en daarom kan ze niet alles betekenen voor haar kinderen zoals ze dat zou willen. Ik help haar door haar kinderen aandacht te geven en door leuke activiteiten met hen te ondernemen. Van kleien, tot naar de speeltuin gaan en samen dansen. Verder bied ik de moeder een luisterend oor als ze even iets kwijt wil of gewoon gezellig wil kletsen.”

Ervaring voor mijn toekomstig beroep

Marjoke ziet dat het vrijwilligerswerk Kyra voldoening geeft en dat het haar helpt in haar ontwikkeling. Kyra krijgt inzicht in wat er allemaal kan spelen in een gezin en leert hoe ze hier zo goed mogelijk mee om kan gaan.

Kyra: “Ik denk doordat ik nu vrijwilligerswerk loop bij YourCube, ik goed kan kijken naar wat ik leuk vind en wat ik lastig vind. Ik heb al zoveel geleerd! Dit kan ik later in mijn toekomstige beroep weer gebruiken.”

‘Het is fijn dat ik iets voor iemand kan betekenen’

Kyra blijft tot de zomervakantie vrijwilligerswerk doen bij het gezin: “Het bevalt me erg goed bij het gezin. Ik heb het er naar mijn zin en we hebben een goede klik. Na een middag helpen, krijg ik altijd een appje met een bedankje. Het is fijn dat ik iets voor iemand kan betekenen.”